Lillukkametsän tarinat:
Ähtävänjoen vesistö ennen ja nyt, Evijärven Lipsunti

Järviseudun Tervareitti kulkee Suomenselältä Soinista Alajärven ja Lappajärven kautta Evijärvelle. Evijärven rannoilla tiedetään olleen asutusta jo kivikaudella.

Retkellä kuljetaan laavulle metsäautotien päästä helppokulkuista polkua pitkin. Metsässä on marjastus- ja sienestysaikaan maisteltavaa suoraan luonnosta. Lipsuntin laavu sijaitsee suojaisassa lahdelmassa Lipsuntin niemen kupeessa. Retken kesto on vähintään kaksi tuntia. 

Välipalakeksit ja nokipannukahvit nautitaan laavulla oppaan kertoessa Järviseudun ja Suomenselän vedenjakaja-alueesta, vesistöistä ja luonnosta, vähän historiastakin. Evästelyyn voidaan tarvittaessa varata pidempi aika ja olosuhteiden salliessa omienkin eväiden paisto nuotiolla on mahdollista. Retken aluksi tai lopuksi voidaan vierailla vanhan melko suuren tervahaudan äärellä.

Vaativuus: Helppo retki, kuljetaan metsäpolkua metsäautotien päästä.

Lähtöpaikka: Korkeamaantie 160, Evijärvi (Kirkkotieltä lähtevä metsäautotie kohti Lipsuntinniemeä)

Ohjelma ja aikataulu:
 Kesto 2 h  

Hinta:  60 € / henkilö tai 350 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, välipalakeksi & nokipannukahvi / -tee 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
Lumiseen aikaan retkeä ei järjestetä. Retki voi peruuntua huonojen keliolosuhteiden takia. Tulenteko ei ole sallittua metsäpalovaroituksen aikana. 

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com