Lillukkametsän tarinat:
Ähtävänjoen vesistö ennen ja nyt, Lehtimäen Verijärvi

Parasta aikaa retkeilyyn ovat kevät ja syksy. Keväällä luonto herää ja puhkeaa vihreän eri sävyihin, syksyllä maisema saa upeat ruskan värit ja lintujen muuttoaikaan voi nähdä monenlaisia siivekkäitä.

Tällä retkellä ei kuljeta pitkiä matkoja, vaan pysytellään laavulla ja lintutornilla, joka on lyhyen pitkospuupolun päässä. Välipalakeksit ja nokipannukahvit nautitaan nuotion äärellä oppaan kertoessa Järviseudun ja Suomenselän vedenjakaja-alueesta, jossa itä ja länsi kohtaavat. Tiesitkö, että alueelta virtaa vesiä kuuden eri jokivesistön kautta merelle, tai että laskusuunta Ähtärinjärveltä on välillä ollut sekä pohjoiseen että etelään, kun maa jääkauden jäljiltä kohosi ja kallisteli järviallasta?

Retken kesto on noin kaksi tuntia. Evästelyyn voidaan tarvittaessa varata pidempi aika ja olosuhteiden salliessa myös omien eväiden paisto nuotiolla on mahdollista.

Vaativuus: Helppo, autolla pääsee laavun äärelle ja siitä johtavat pitkospuut lintutornille. 

Lähtöpaikka: Takamäentie 61, Alajärvi

Ohjelma ja aikataulu: Kesto 2 h 

Hinta:  50 € / henkilö tai 300 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, välipalakeksi & mehu 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
lumiseen aikaan retkeilyä ei järjestetä ja kesäkaudellakin retki voi peruuntua huonojen sääolosuhteiden takia. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko ei ole sallittua. 

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com