Lillukkametsän tarinat:
Lappajärvi - Euroopan suurin Kraatterijärvi

Retkelle lähdetään Lakeaharjulta, Serpentiinitien loppupäästä, josta hakeudutaan polkuja pitkin ihailemaan alueen luontoa ja Lappajärven maisemia. Maisemat yli järven vaihtelevat sään ja valaistuksen myötä. Oppaan johdolla katsellaan, kuunnellaan, maistellaan ja haistellaan luontoa vuodenajan mukaan. Muutaman kilometrin päässä lähtöpaikasta on metsäpolkuja pitkin taivaltaen laavu ja nuotiopaikka, jossa syödään välipalakeksit ja juodaan nokipannukahvit. Tauon aikana kuulet totta ja tarua Euroopan suurimmasta Kraatterijärvestä. 

Paluumatkalla rauhoitutaan metsän keskellä ja tehdään ohjattu ©Metsämieli-harjoitus, jonka avulla saat eväitä hyvinvoinnin ylläpitämiseen arkisen elämän yllättävissäkin pyörteissä.  

Retken kesto on vähintään kaksi tuntia. Evästelyyn voidaan varata myös pidempi aika ja olosuhteiden salliessa myös omien eväiden paisto nuotiolla on mahdollista.

Vaativuus: Keskivaativa, kuljetaan metsäpolkuja pitkin, maastossa on jyrkähköjä ylä- / alamäkiä. 

Lähtöpaikka: Lakeaharjulla Serpentiinitien loppupää Vimpelissä (Serpentiinitie 189, Vimpeli), Pyhävuori-Lakeaharjun patikkareitin lähtöpiste. 

Ohjelma ja aikataulu: Kesto 2 - 2,5 h. 

Hinta: Hinta 60 € / henkilö tai 350 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, ohjattu ©Metsämieli-harjoitus, välipalakeksi & nokipannukahvi / -tee 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
Lumiseen aikaan retkeilyä ei järjestetä ja kesäkaudellakin retki voi peruuntua huonojen sääolosuhteiden takia. Tulenteko ei ole sallittua metsäpalovaroituksen aikana. 

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com