Lillukkametsän tarinat:
Luonnonyrteillä väriä ja makua ruokaan

Retkellä kuljetaan helpoissa maastoissa, jotta kaikki voivat osallistua. Koska retkillä kuljetaan helppokulkuisilla reiteillä, joita on mahdollista käyttää myös koirien ulkoiluttamiseen, yrttejä ei pääsääntöisesti kerätä syötäväksi vaan ainoastaan tunnistamista varten. 

Välipalakeksit ja mehu nautitaan maastossa, samalla kerättyjä luonnonyrttejä tutkien ja niiden ominaisuuksia ja tuntomerkkejä kerraten. Evästelyyn voidaan tarvittaessa varata pidempi aika ja olosuhteiden salliessa omien eväiden paisto nuotiolla on mahdollista.

Vaativuus: Helppo retki.

Lähtöpaikka: Retkikohde vaihtelee: esimerkiksi Yliviitalan ulkoilualue Alahärmä tai Kitkan ulkoilualue Kortesjärvi (Kauhava), Vieresniemi Vimpeli tai Valkealammen alue Lehtimäki (Alajärvi) tai Nykälänniemi, Lappajärvi. Kohdetta voi esittää myös itse.

Aikataulu: Kesto noin 2 h

Hinta:  Norm. 50 € / henkilö tai 300 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, välipalakeksi & nokipannukahvi / -tee 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
Retki voi peruuntua huonojen sääolosuhteiden takia. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko ei ole sallittua. 
Jos haluat kerätä omia näytekasveja, voit ottaa mukaan paperipusseja, kertakäyttöhanskat ja sakset, ilmavan korin . Oma kasvikirja on kiva olla mukana, mutta ei välttämätön.

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com