Lillukkametsän tarinat:
Metsäpeuran elämää Suomenselällä

Retkelle lähdetään Paalijärven tanssilavalta, ja kuljetaan noin 3 - 4 km pituinen reitti. Oppaan johdolla katsellaan, kuunnellaan, maistellaan ja haistellaan metsäpeurojen kotimetsiä ja metsäpuroja, eläydytään metsäpeuran elämään karhujen ja susien mailla. 

Välipalakeksit ja nokipannukahvit nautitaan nuotion äärellä Kivenpesänkallion laavulla. Laavulla opas kertoo lisää metsäpeurojen elämästä ja vuosirytmistä Suomenselän metsissä. Poluilla on pitkospuita kosteikkojen ylitykseen. 

Retken kesto on vähintään kaksi tuntia. Evästelyyn voidaan tarvittaessa varata pidempi aika ja olosuhteiden salliessa myös omien eväiden paisto nuotiolla on mahdollista.

Vaativuus: Keskivaativa / vaativa, kuljetaan metsäpolkuja pitkin, maastossa on jyrkähköjä ylä- / alamäkiä. 

Lähtöpaikka: Paalijärven tanssilava (Paalijärventie 228, Alajärvi), jossa on hyvin paikoitustilaa.

Ohjelma ja aikataulu: Kesto 2 - 2,5 h. 

Hinta:  60 € / henkilö tai 350 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, välipalakeksi & nokipannukahvi / -tee 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
Lumiseen aikaan retkeilyä ei järjestetä ja kesäkaudellakin retki voi peruuntua huonojen sääolosuhteiden takia. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty. 

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com