Lillukkametsän tarinat:
Pyhävuoren luonto

Retkelle osallistujien mukaan valitaan reitti 1-4 km väliltä. Pääosa reitistä kulkee kraatterin reunavallilla, joka on jopa 100 m korkeudella järven pinnasta mitaten. Oppaan johdolla katsellaan, kuunnellaan, maistellaan ja haistellaan ainutlaatuista kraatterijärven reunavallin luontoa, jossa maisemat vaihtuvat sään ja vuodenajan mukaan. 

Pyhävuorella, Pohjanmaan Kolilla, on tulenteko kielletty, mutta välipalakeksit syödään ja mehut termospullosta juodaan parhaalla näköalapaikalla pidettävän tauon aikana. Samalla kuulet totta ja tarua Euroopan suurimmasta kraatterijärvestä, reunaman kalliosta ja kivistä sekä järven rantamia asuttaneista ihmisistä. 

Retken kesto on vähintään kaksi tuntia. Evästelyyn voidaan varata myös pidempi aika tai siirtyä nuotiolle / laavulle muutaman kilometrin päähän, jos niin sovitaan.

Vaativuus: Keskivaativa / vaativa, kuljetaan metsäpolkuja pitkin, maastossa on jyrkähköjä ylä- / alamäkiä. 

Lähtöpaikka: Lähtöpaikka Pyhävuoren pysäköintipaikka, jonne viitoitus Pyhälahdentieltä (Pyhälahdentie 650, Alajärvi).
Pyhävuoren pysäköintipaikalle vie kapea noin 2 km pitkä hiekkatie, joka saattaa ajoittain olla melko kuoppainen, mutta silti ajettavissa henkilöautolla.  

Ohjelma ja aikataulu: Kesto 2 - 2,5 h.

Hinta:  60 € / henkilö tai 350 € / 6-12 hengen ryhmä (sis. alv). Maksu käteisellä retkelle lähtiessä.

Hintaan sisältyy: Opastus, välipalakeksi & mehu 

Lisämaksusta: Lisätunnit sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Varusteena retkeläisillä tulee olla säänmukaiset, tarvittaessa sateenpitävät ulkoiluvaatteet ja maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, viileällä ilmalla on hyvä olla mukana myös lämmin taukovaatetus.
Lumiseen aikaan retkeilyä ei järjestetä ja kesäkaudellakin retki voi peruuntua huonojen sääolosuhteiden takia. 

Varaukset ja yhteystiedot: T:mi Lillukkametsä 
+358 40 8268698 / Aana Vainio,  email: aana.vainio@gmail.com