Retkeile luonnossa

Kraatterijärven seutu tarjoaa omatoimiselle vaeltajalle monipuolista luontoa: lyhempiä polkuja ja pidempiä vaellusreittejä, laavuja taukopaikoiksi ja näköalapaikkoja silmän iloksi. Useimmat patikointireitit soveltuvat myös maastopyöräilyyn.

Luonto liikuttaa -esite

Kraatterijärven seudun patikkareittejä, uimapaikkoja ja laavuja - klikkaa kartta auki! 

Kraatterijärven Georeitti
Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi

Tutustu Kraatterijärven kiinnostavimpiin geologisiin tutustumiskohteisiin, jotka löytyvät myös Google Maps- kartalta.

Leipätien patikkareitti
Lappajärvi-Pietarsaari

Lappajärven Hernesniemestä Hanhivuorelle ja aina Pietarsaareen asti!

Evijärven lintutorni
Evijärvi

Välijoen suiston ja Valmosannevan lintukeitaan näkee parhaiten lahden länsirannalle rakennetusta lintutornista. Alueen lajisto on monipuolinen ja käsittää myös harvinaisuuksia.

Vieresniemen esteetön luontopolku

Vimpeli 

0,7 km pitkä esteetön luontopolku kulkee Lappajärven itärannan maisemissa. Polun varrelta löytyy wc ja useita levähdyspaikkoja.

Vatpakan vaellusreitti
Vimpeli

15 km lenkki Vatpakan,  Lakeaharjun ja Alajärven Luoma-ahon maisemissa tarjoaa myös korkeusvaihteluita. Lenkin varrelta pääsee Pyhävuoren reitille.

Paalijärven patikka
Alajärvi

22 kilometrin rengasreitti tarjoaa kallioita ja näköalapaikkoja, kangasmetsiä ja koskimaisemia. Kapea ja maastoltaan vaihteleva polku sisältää myös pitkospuuosuuksia.

Pyhävuori-Lakeaharju patikkareitit
Alajärvi - Vimpeli

Pyhävuoren ja Lakeavaaran muodostama harjanne on alkujaan meteoriittikraatterin reunavalli.  Pyhävuoren laelta on komeat näkymät yli Lappajärven. 

Valkealammen patikkareitit
Lehtimäki (Alajärvi)

Lehtimäen Valkealampi on tunnettu ja perinteikäs matkailualue. Tarjolla on useita helppokulkuisia rengasreittivaihtoehtoja lappimaisessa luonnossa. 

Arpaisten reitit
Soini

Kolme lyhyehköä reittiä esittelee avaraa, luonnontilaisena säilynyttä harjumaisemaa, jossa kokee erämaan tunnelmaa. Sauno joenvarressa ja yövy autiotuvalla!

Kuninkaanpuiston patikkareitti
Soini

7,2 km pituinen rengasreitti tarjoaa suomaisemaa ja metsäpolkuja Kustaa Vaasan muinaisilla metsästysmailla. Helpohko maasto sopii koko perheelle.

Kuninkaanpolun patikkareitti
Soini

10 km pitkä, keskivaativa janareitti tutustuttaa reheviin mutta jyrkkärinteisiin jokilaaksoihin, joissa majavat rakentavat patojaan.